Accordeonstage

Accordeonsalon vzw

Opgericht in 2014

Accordeonstage 2017

Is accordeon je passie en ben je niet ouder dan 25 jaar? Dan is deze stage iets voor jou! Minimumniveau laatste jaar lagere graad (muziekschool), maar ook studenten van het secundair of hoger kunstonderwijs zijn welkom...


 

Wat?

Onze stage heeft als hoofdbedoeling om van iedereen een betere accordeonist te maken. We gaan in op essentiële, maar onontbeerlijke elementen als houding, touché, inleving in de muziek… Per dag heb je groepsles om hier verder op in te gaan. 
Ook heb je dagelijks een individuele les. Het is de bedoeling dat je stukken die je wil behandelen al in een afgewerkte fase zijn! 
Er komt ook jaarlijks iemand van buitenaf een interessante workshop geven, maar meer verklappen we nog niet!
 Daarnaast vinden we ontspanning ook erg belangrijk, en wordt er dus elke avond een ontspanningsmoment voorzien.

Zij die er vorig jaar bij waren (zie hierboven), staan alvast te popelen om zich opnieuw in te schrijven!

 

Door wie?

Dit jaar verwelkomen we voor het eerst in onze geschiedenis internationale gastdocenten die het Nederlands machtig zijn:

Pieternel BERKERS en haar muzikale partner Rénee BEKKERS uit Nederland. Beiden studeerden aan het Fontys Conservatorium Tilburg (Nederland) bij Ronald VAN OVERBRUGGEN en het Royal Danish Academy of Music in Copenhagen (Denemarken) bij Geir DRAUGSVOLL. Samen vormen ze het duo TOEAC, waarmee ze op talloze wedstrijden in de prijzen vielen.

Ook voor het eerst zal er een derde gastdocent uitgenodigd worden. Eveneens uit Nederland komt Vincent VAN AMSTERDAM. Hij speelt jaarlijks tientallen concerten en won ook verschillende wedstrijden.

De overige lessen zullen gegeven worden door Jef DE HAES. Hij studeerde in Leuven bij Eddy FLECIJN en in Gent bij Philippe THURIOT. Hij is actief als solist, kamermuzikant en als leerkracht aan de SAMWD te Lier en de ART Tienen.

 

Dirk DEWEER zal opnieuw instaan voor de maaltijden en allerlei lekkernijen. Hij heeft een passie voor accordeon, maar ook voor koken, want hij geeft zelf kookles en heeft letterlijk en figuurlijk al voor hete vuren gestaan, dus hij maakt de lekkerste gerechten in een handomdraai!

Wanneer?

Rep je naar je kalender, en omcirkel met een grote kring alvast de periode Maandag 3 April 2017 tot en met Vrijdag 7 April 2017. Het zal een unieke vijfdaagse worden!

 

Waar?

Dit jaar gaan we terug voor een grote locatie met veel individuele ruimtes, zodat iedereen genoeg plaats heeft om te oefenen en we zelfs onze groep stagiairs nog wat kunnen uitbreiden zonder daarbij aan comfort qua accommodatie te verliezen. Wees gerust, er zijn nog genoeg gemeenschappelijke lokalen waar we naar hartenlust samen kunnen ontspannen tussendoor en ’s avonds. We verblijven namelijk in Jeugdverblijf Don Bosco, Hendrik Placestraat 46, Groot Bijgaarden.

 

Hoeveel kost het?

De accordeonstage kost 350€ per persoon. 
Deze prijs omvat de overnachtingen, het eten, de verzekering*, het lesgeld en uitstappen, waaronder een concert en de extra workshop.


Wij zouden u willen vragen om een voorschot van 100€ te storten tegelijk met het invullen van het online inschrijvingsformulier (zie hieronder), dit voor 1 Februari 2017. Dit geldt tevens als administratieve kost. De overige 250€ dient gestort te worden op ten laatste 1 Maart 2017. Het is natuurlijk ook toegelaten om het volledige bedrag te storten simultaan met het indienen van de inschrijving. De organisatie behoudt zich het recht voor om; in geval van annulatie van de inschrijving, het voorschot niet terug te storten.

 

*Wij, de inrichters, gaan ervan uit dat iedereen thuis een familiale burgerlijke aansprakelijkheidspolis heeft. De inrichters nemen een verzekering voor gevallen waarin wij als inrichters aansprakelijk zijn.

 

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via het online invulformulier (aan het einde van deze pagina) tot en met 1 Februari 2017. Wij bezorgen je een bevestiging van je inschrijving nadat we je inschrijvingsformulier en voorschot ontvingen. Storten kan je doen op het volgende rekeningnummer BE14 9730 4048 3083, met vermelding van naam en “accordeonstage 2017”.

Dan kan je nog een mail verwachten met de nodige bijkomende informatie.


LET OP: MAXIMAAL 30 DEELNEMERS TOEGELATEN, DUS WEES ER SNEL BIJ!!

 

Inschrijvingsformulier accordeonstage 2017

Klik hier voor je in te schrijven voor de accordeonstage 2017

 

Nog vragen?

Contacteer ons gerust!

Jef DE HAES: 0474/05.12.60

Of mail naar accordeonsalon@gmail.com

 

Accordeonsalon vzw