Bart WILS

Accordeonsalon vzw

Opgericht in 2014

Bart WILS (°1987)

begon zijn muzikale studies in de muziekacademie van Mol. Daar kreeg hij vanaf zijn negende accordeonles van de heer Ludo MARIËN. 

Bart studeerde in 2010 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen: met grote onderscheiding heeft hij het diploma “Master in de muziek: afstudeerrichting "accordeon optie podium” behaald bij Ludo Mariën en met onderscheiding het diploma van de specifieke lerarenopleiding voor muziek.

Vanaf 2009 tot 2013 is hij accordeonleraar aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Hemiksem.
 In september 2011 is hij de leraar accordeon op de MA’GO in Antwerpen geworden en leraar accordeon op de Stedelijke Academie voor Muziek Woord en Dans Lier.
 Vanaf september 2013 is hij accordeonleraar van de muziekacademie in Borgerhout.

 Naast diverse solo-optredens en projecten deed hij ook orkestervaring op: in 2005 in een samenwerking met de Koninklijke Muntschouwburg. 
 In 2006 als accordeonist in het orkest in de musical “Pinokkio” van studio 100.
 In november 2008 was hij één van de solisten op November Music in een samenwerking met het Brussels Philharmonic Orchestra. 
In september en oktober van 2009 nam hij de accordeonpartij in de opera “Wozzeck” van Alban BERG op zich in een productie van de Vlaamse Opera o.l.v. Martyn BRABBINS. 
In december 2011 en januari/juni 2012 speelde hij in het orkest van de musical “Fiddler on the roof” in een productie van Musical van Vlaanderen o.l.v. Dirk DE CALUWE
 Bart is lid van het occasionele 10-koppig accordeonorkest o.l.v Edwig ABRATH dat in de productie Hark! van LOD muziek van Dick VAN DER HARST gebaseerd op Henry PURCELL brengt. 
In 2014 speelde hij de accordeonpartij in voor de musical 14-18 van studio 100. De volledige muziek werd ingespeeld door deFilharmonie o.l.v. Dirk BROSSE. 

Daarnaast brengt hij vanaf 2013 samen met het Uitgelezen Gezelschap een dynamische vertelling over WOI.


 Hij volgde masterclass bij Oleg SHAROV, Viktor ROMANKO, Theodoro ANZELLOTTI, Claudio JACOMUCCI, Viatsjelav SEMYONOV, Gerie DAANEN, Friedrich LIPS en Frank ANGELIS.

Accordeonsalon vzw