Dennis ALLEGAERT

Accordeonsalon vzw

Opgericht in 2014

Dennis ALLEGAERT (°1991)

gaf al vroeg blijk van muzikale talenten. In de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en dans te Ninove studeerde hij saxofoon, accordeon en piano. In 2009 behaalde hij het middelbare diploma voor ASO in het Sint-Aloysiuscollege te Ninove in de richting Wetenschappen-Wiskunde, maar hij besloot zijn hogere studies te vervolgen aan het muziekconservatorium van Gent, bij accordeonvirtuoos Philippe THURIOT.

Ondertussen heeft Dennis zich al bij verschillende muziekensembles geëngageerd. Als saxofonist speelde hij o.a. bij het saxofoonensemble Comme Chez Sax o.l.v. Eric DE VIS en lange tijd bij de koninklijke harmonie De Dendergalm in Denderleeuw. Als accordeonist o.a. bij het Wereldmuziekorkest Transpiradansa o.l.v. de vermaarde violist Wouter VANDENABEELE, en heeft zich als gastsolist geprofileerd bij de koninklijke Harmonieën van Denderleeuw en Kelmis. Dennis maakte deel uit van de folkgroep Broes 2009 tot 2013: 5 jonge en vernieuwende muzikanten die folk, jazz en experimenteel vermengen. In relatief korte tijd bereikten ze al een groot publiek en talrijke muziekfestivals, zoals Dranouter, Gooikoorts en een concertreis in China.

Op vlak van klassiek accordeon volgt Dennis geregeld masterclasses bij internationale toppers uit o.a. Rusland, Finland, Denemarken, Frankrijk en Servië. In het studiejaar 2011-2012 ging hij op Erasmus in Pescara (Italië) bij Claudio JACOMUCCI, waar hij naast nieuwe inzichten in het accordeon, ook Alexandertechniek leerde kennen. Dit is een ontspanningstechniek die lichamelijke spanningen en stress op het podium kan helpen verminderen. Dennis neemt ook geregeld deel aan wedstrijden in het binnen- en buitenland, zoals de Dexia Classics in 2009 en de Internationaler Akkordeonwettbewerb Klingenthal in Duitsland in 2013. In 2014 won hij de 1e prijs op het Nationaal Accordeonconcours van NOVAM te Amstelveen, Nederland.

Naast het accordeon zingt Dennis in het kamerkoor De 2e Adem o.l.v. Maarten VAN INGELGEM en is een actief schaker.

Accordeonsalon vzw